Gmina Stanisławów

Treść strony

Zapraszamy na szkolenia

Czym różni się produkt regionalny od tradycyjnego? Jak wprowadzić swój specjał na listę produktów tradycyjnych? – o tym sporo dowiedzą się uczestnicy szkolenia, które już 21 sierpnia odbędzie się w Stanisławowie.

O dobrych praktykach pszczelarskich, produktach pszczelich i relacjach producent – pszczelarz posłuchają osoby, które zdecydują się na udział w kolejnym szkoleniu, które tym razem odbędzie się w Pustelniku – 9 października.

Udział w obu szkoleniach jest bezpłatny. Aby wziąć w nim udział, wystarczy zapisać się na listę, prowadzoną w sekretariacie Urzędu Gminy. Uwaga! Na każde ze szkoleń może zapisać się 40 osób.

 

 

                                                                                             PROGRAM SZKOLEŃ

 

 

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
w Warszawie

 Lokalna Grupa Działania Ziemi Mińskiej

Urząd Gminy w Stanisławowie

Zapraszają na dwa szkolenia:

                                                                                   

MAZOWIECKIE DOBRE PRAKTYKI I TRADYCJE KULINARNE – PRODUKTY REGIONALNE I TRADYCYJNE

 

21 sierpnia 2019 r.

 

STANISŁAWÓW

                                           Gminny Ośrodek Kultury ul. Rynek 31

w godz. 10:00 – 15:00

 

PROGRAM:

10.00 - 10.15              Rejestracja uczestników, kawa, herbata

10.15 - 10.30              Otwarcie szkolenia

                                   Kinga Sosińska  -  Wójt Gminy Stanisławów

                                  Piotr Rawski    -  Prezes Lokalnej Grupy Działania Ziemi Mińskiej

10.30 – 12.00             Produkt regionalny i tradycyjny – identyfikacja i wprowadzanie na   Listę Produktu Tradycyjnego

Krzysztof Zaniewski – Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie

12.30 – 13.00            Poczęstunek produktami tradycyjnymi

13.00 – 14.30           Produkt regionalny i tradycyjny w świetle możliwości zagrodowego wytwarzania i zbytu w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego

Krzysztof Zaniewski – Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie

14.30 – 15:00             Dyskusja i zamknięcie szkolenia  

 

 

 

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
w Warszawie

 Lokalna Grupa Działania Ziemi Mińskiej

Urząd Gminy w Stanisławowie

Zapraszają na szkolenie:

                                                                                   

MAZOWIECKIE DOBRE PRAKTYKI I TRADYCJE KULINARNE – DOBRE PRKTYKI PSZCZELARSKIE

 

9 października 2019 r.

 

                                                    Pustelnik                                         

Szkoła Podstawowa w Pustelniku

w godz. 10:00 – 15:00

 

PROGRAM:

10.00 - 10.15              Rejestracja uczestników, kawa, herbata

10.15 - 10.30              Otwarcie szkolenia

                                    Kinga Sosińska Wójt Gminy Stanisławów

                                 Piotr Rawski    -  Prezes Lokalnej Grupy Działania Ziemi Mińskiej

10.30 – 11.00             Wprowadzenie

Krzysztof Zaniewski – Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie

11.00 – 12.30             Dobre praktyki pszczelarskie

                                    Marek Dudek –  pszczelarz

12.30 – 13.00            Poczęstunek produktami tradycyjnymi

13.00 – 14.30             Produkty pszczele i relacje producent – klient

                                    Marek Dudek –  pszczelarz

 

« wstecz